default-logo

Διάλεξη “Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος και Οστεοπόρωση” (08/12/18)

December 30, 2018

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση – διάλεξη του κ. Κουτσοστάθη στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας. Ο κ. Κουτσοστάθης ήταν προσκεκλημένος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλλονιτών και Ιθακήσιων και μίλησε για δύο πολύ συχνά προβλήματα, την οστεοπόρωση και την αρθροπλαστική των μεγάλων αρθρώσεων των κάτω άκρων.

Δόθηκαν όλες οι σύγχρονες απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης σήμερα. Επίσης αναπτύχθηκε εκτενώς η μοντέρνα χειρουργική ελάχιστης παρεμβατικότητας (MIS, minimal invasive surgery) στην αντιμετώπιση των προχωρημένων σταδίων της οστεοαρθρίτιδας ισχίου και γόνατος. Ειδικότερα, αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα όπως εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος, “ρομποτική” αρθροπλαστική, αρθροπλαστική ισχίου με πρόσθια προσπέλαση AMIS, Μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος.

Το παρόν έδωσε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου Καλλιθέας, μέσω εκπροσώπων του, όσο φυσικά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Οι Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι έδωσαν ζωντανό παρόν τόσο αριθμητικά. όσο και με τις πολλές και εύστοχες ερωτήσεις τους.

Ο κ. Κουτσοστάθης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συντελεστές της εκδήλωσης για την τιμητική πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία, όπως και το Νοσοκομείο Metropolitan General το οποίο υποστήριξε την εκδήλωση έμπρακτα, με ειδικές παροχές εργαστηριακού και προληπτικού ελέγχου για τους συμμετέχοντες.

      

 

About the Author

Leave a Reply

*